Noen ganger er alt man trenger haug med skikkelig digge chocolate chip cookies! Og vi klandrer deg ikke hvis du spiser opp deigen før du rekker å steke de… We’ve aaaall been there 😅🤷🏻♀️
Denne oppskriften er uten egg og melk (vegansk), og er i tillegg glutenfri.
Du trenger:
120 ml kokosolje
120 ml kokossukker
160 ml økologisk rørsukker
2 ts vaniljeekstrakt
60 ml kokosmelk
60 ml mandelamør
300 g glutenfritt mel
1/2 ts natron
1/2 ts bakepulver
1/2 ts havsalt
270 g sjokoladebiter, mørke
Havsalt for å drysse over
Metode:
- Forvarm ovnen til 190 grader, og gjør klart bakepapir på et stekebrett.
- Bland de våte ingrediensene i en skål.
- Rør inn mel, natron, bakepulver, salt og sjokoladen.
- Avkjøl cookie doughen i kjøleskap i 30 min, eller fryser i 10 min.
- Plasser 2 ss med kakedeig på bakepapiret og klem litt utover. Ca 5 cm fra hverandre.
- Stek i 10-13 min, eller til gyldne.
- Ta ut av ovnen, topp med havsalt, la avkjøles litt og NYT mens sjokoladen fortsatt er fløyelsmyk 🤤
Oppskriften er fra @plantbasedalina som bor i New York, og er rå på å lage næringsrike retter og oppskrifter.